Side is ongetwijfeld een van de meest beroemde historische plaatsen van Turkije. De stad werd gesticht op een schiereiland rond de 7de eeuw voor Christus en de oude naam van deze haven betekent granaatappel.

Side is vooral bekend om haar prachtige ruïnes, stranden en winkelcentra, waar je vooral kunt winkelen voor goud en leer.

Je kunt ook genieten van je tijd hier bij de vele mooie cafés en restaurants die Turkse en andere gerechten serveren. Of dompel je onder in het nachtleven tot in de vroege uurtjes in een van de vele bars.

De smalle zijstraten barsten van de vele typische Turkse ambachtelijke winkels. Een van de meest beroemde bezienswaardigheden is het oude theater, en het is met zijn loggia, de oudste in de regio.

Het theater heeft de capaciteit voor 15.000 mensen, dus mis het prachtige uitzicht niet! Andere monumenten die de moeite waard zijn om te bezoeken zijn de tempel van Apollo, die is gelegen aan de haven, een fontein en een acropolis. De grote Romeinse baden zijn omgebouwd tot musea, waar een van de mooiste archeologische collecties is te zien.

De omgeving van Side heeft veel te bieden. In de uitstekende hotels word je behandeld als een koning of koningin en je kunt meer van de omgeving te zien door het doen van leuke activiteiten, georganiseerd voor alleenstaanden, koppels en gezinnen. Duiken geeft je de mogelijkheid om een ​​compleet andere wereld te zien. Het is ook mogelijk om je in te schrijven voor andere watersport activiteiten zoals para-sailing, jet-ski, de altijd bekende bananenboot of de betrekkelijk nieuwe fly-board. Wil je het binnenland bezichtigen? Neem een ​​safari tour, gaan mountainbiken of doe een citytrip.

Dit zijn slechts enkele van de talloze mogelijkheden!

 

 

Stuur ons een berichtje

Wil je onze prijslijst ontvangen of heb je nog andere vragen? Stuur ons een mail via onderstaand formulier. Een berichtje via WhatsApp mag natuurlijk ook!