21 september 2016 Side Azura admin

Storm in Side en schade aan het duikcentrum

Zo is het leven. De ene dag posten we over de geweldige prestatie van het winnen van de titel van Diving Company of the Year in de Europese Luxury Travel Guide 2017 Awards en de volgende dag komen we met het trieste nieuws over storm en schade.

Gisteren hadden we een ongelooflijke storm in Side. Het duurde ongeveer een half uur, maar wow, de schade die deze storm heeft achtergelaten in het gebied tijdens zijn 30 minuten van woede is verwoestend. Het duikcentrum heeft ook schade geleden, maar het is niets vergeleken met wat we hebben gezien in de hotels. Het is triest voor iedereen. We wensen dan ook een Geçmiş olsun (beterschap) toe aan alle hotels, bedrijven en mensen die er onder te lijden hebben. De schoonmaak van de omgeving en het herstel zal enige tijd duren, maar we weten zeker dat iedereen hard zal werken, gezien Turkije nog een drukke maand voor de boeg heeft.

Het duikcentrum heeft zoals gezegd ook schade geleden. We kunnen ons zeker voorstellen en het begrijpen wanneer onze (potentiële) gasten geschokt zijn na het zien van het duikcentrum in de staat waar het nu in verkeerd, maar we hebben desondanks besloten om de schade op dit moment niet te herstellen.  Ons seizoen loopt al ten einde in een paar weken en tijdens winter zullen we hoe dan ook reparaties en onderhoud aan de duikschool uitvoeren. Zouden we besloten hebben nu wel tot reparatie over te gaan, zou dit ook betekenen dat we onze deuren nu enige dagen moeten sluiten  tijdens de laatste zeer drukke maand van het seizoen, en dan geven we toch voorkeur om open te blijven om onze gasten te bedienen. (Zoals we al zeiden, we moeten in gedachten houden dat de hotels binnenkort zullen sluiten, en het weer ons snel genoeg zal beletten om nog te kunnen duiken) Akkoord, het is geen mooi plaatje (Wij vinden de staat van het duikcentrum net zo verschrikkelijk als u) maar het vormt geen verdere obstakels en we blijven ons best doen om elk van onze gasten een geweldige tijd onder water te geven. Dat is alles wat telt!

Heb je interesse in een duik? Voel je vrij om contact met ons op te nemen voor meer informatie of browse door de pagina’s op deze website om te zien wat je opties zijn als beginnende of gecertificeerde duiker. Mis de kans niet om het Side Onderwater Museum te bezoeken!

Tuin van het hotel

Credits: Side Azura | PADI duikcentrum

Centrum van Side tijdens de storm

Credits: Adem Turan

Stuur ons een berichtje

Wil je onze prijslijst ontvangen of heb je nog andere vragen? Stuur ons een mail via onderstaand formulier. Een berichtje via WhatsApp mag natuurlijk ook!